1. Home
  2. Optredens
  3. Anjer-actie met CvK Alders, dinsdag 16 mei 2006, Feerwerd.

Anjer-actie met CvK Alders, dinsdag 16 mei 2006, Feerwerd.

‘Het wordt al gekker’, zult u wellicht denken. Maar u leest het goed. Twee ‘grootheden’ komen bij elkaar in een gezamenlijke activiteit. Jaarlijks is er in de maand mei of juni de collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds (PBF), ook wel bekend onder de naam Anjerfonds. Ieder jaar gaan de leden van ‘Het Ezinger Vrouwenkoor’ en die van ‘De Bazuin’ en ‘De Eendracht’ rond in Ezinge, Garnwerd en Feerwerd om te collecteren voor het Prins Bernhardfonds. Een gedeelte van de opbrengst mogen de verenigingen houden; de rest gaat naar het PBF. Het fonds ondersteunt in de breedst mogelijke zin uitingen van cultuur. Dus als er een nieuw instrument moet worden aangeschaft, bijvoorbeeld, dan kan een beroep gedaan worden op het PBF voor subsidie. Want muziekinstrumenten zijn nu eenmaal niet goedkoop. Zo deed ‘De Eendracht’ in het kader van de viering van het 38e lustrum (190 jaar!) een subsidieaanvraag bij het PBF om een compositieopdracht te kunnen verstrekken. En het PBF honoreerde die aanvraag. Het resultaat zal op 11 november a.s. te horen zijn. Aan de compositie wordt nog gewerkt. Maar de datum van de première staat al vast.

Nu is dhr Alders, ‘onze’ Groninger Commissaris van de Koningin, toevallig ook voorzitter van het bestuur van de Groninger afdeling van het PBF. In een spontane reactie op het 190-jarig bestaan van ‘De Eendracht’ heeft het bestuur van het Groninger PBF aangeboden om samen met ‘De Eendracht’ de jaarlijkse collecte te verzorgen. ‘De Eendracht’ heeft dit unieke gebaar dankbaar in ontvangst genomen. Terwijl het muziekgezelschap speelt, kan er bij u worden aangebeld door dhr Alders met de vraag om een bijdrage! Een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar. Van oudsher collecteert ‘De Eendracht’ in Feerwerd. Daar mag u deze (en andere leden van het bestuur van het PBF) niet-alledaagse collectant dus verwachten.

De collecteweek van het PBF valt dit jaar in week 20, d.i. 15 t/m 21 mei. Op dinsdag 16 mei a.s. collecteren Alders en ‘De Eendracht’ in Feerwerd tussen 19.00u en 20.00u. Het spreekt vanzelf dat we hopen op een overweldigende opbrengst.

Stuk van Klaas Dijkstra in De Middagster van maart 2006.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PENTAX Image
PENTAX Image
PENTAX Image
PENTAX Image
PENTAX Image
PENTAX Image
PENTAX Image
PENTAX Image
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Menu